Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Μαγικά ίχνη

Chili
Μια κι έχω αρκετά περσινά αιθέρια έλαια, αποφάσισα να τα συνδυάσω σε διάφορα σαπούνια. Προχθές λοιπόν έφτιαξα 7 με σαπούνι μασσαλίας και γλυκερίνης, ρύζι, αμυγδαλέλαιο, ριζάλευρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, αιθέρια έλαια λεμονιού και γιασεμιού. Στέγνωσε μέσα σε μία μέρα, έχει αχνοκίτρινο χρώμα και καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από το προηγούμενο. Σε 2 μέρες ήταν έτοιμο, το φύλαξα ήδη.
,
Σαπούνι με σοκολάτα και πιπέρι
Χθες έφτιαξα άλλα 8, αυτή τη φορά μόνο με σαπούνι γλυκερίνης, αμυγδαλέλαιο, χυμό λεμονιού, πράσινη άργιλο, πράσινο πιπέρι και γαρύφαλλο κοπανισμένα στο γουδί, σοκολάτα, σπόρους κόκκινης καυτερής πιπεριάς, αιθέριο έλαιο φασκόμηλου κι ένα μίγμα λαδιών τριαντάφυλλου, μύρου, γερανιού, σανδαλόξυλου, λιβανιού και νυχτολούλουδου που τόχω 3 χρόνια αχρησιμοποίητο. Το αποτέλεσμα, τόσο από συστατικά όσο από μυρωδιά και υφή, είναι ακαταμάχητο.
Η συνταγή της σοκολάτας με το πιπέρι* είναι συνταγή των Μάγια, ενώ το μυστικό για ένα μαλακό σαπούνι είναι τελικά η γλυκερίνη. Είναι όλα έξω και στεγνώνουν, σε δύο - τρείς μέρες θάναι έτοιμα. Το μαγικό είναι ότι ενώ τα σαπούνια τα έφτιαξα αργά χθες το βράδυ κι από τότε μέχρι σήμερα δεν μίλησα με κανέναν γι' αυτό, βγαίνοντας το πρωϊ για τα ψώνια της ημέρας, βρήκα στην αυλή το chili της πρώτης φωτογραφίας. Τις προηγούμενες μέρες ωστόσο, που κουβάλησα 6 παλέτες τούβλα από τον δεύτερο όροφο στον πρώτο, δεν υπήρχε κανένα μυστήριο. Ας είναι...
* 14.10.2009 : Το σαπούνι αυτό είχε πολλή σοκολάτα κι έτσι το ξανάφτιαξα όπως περιγράφεται στη σχετική ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: